skip to Main Content

Varator

Lanserades på Systembolaget 2021-03-01

Helsingborgs Varator är vår Dubbelbock. Den har en maltig smak med liten sötma, inslag av fruktkaka, sirap, aprikos, knäck, choklad och apelsin. Den är bryggd med de allra finaste råvarorna och med sju sorters malt.

– Under lång tid, säger vår bryggare Peter Nilsson, har jag funderat och planlagt vilken öl vi ska ta fram för att uppmärksamma vårt 10-års jubileum den 15 maj 2021.
– Dubbelbock är lite som kungen av Lager för mig. Det är en väldigt speciell öl och det har varit en dröm för mig att brygga en Dubbelbock. Det är inte ofta den bryggs numera och det finns inte många i Systembolagets sortiment. Det har varit riktigt häftigt och kul att ta fram denna.

– Jag har lagt ner hela min själ och jag har aldrig haft så mycket malt i en öl som jag har i Helsingborgs Varator. Självklart använder vi den bästa malten.
– Det är alltid med kärlek och ett stort hjärta som vi brygger våra öl. Om det är möjligt så finns det extra mycket av dessa två ingredienser i vår Dubbelbock. En festlig och kraftfullt öl med mycket smak och med hög alkoholhalt (8,2%).

Varför namnet Varator?
– Den Dubbelbock som munkarna förr i tiden bryggde hette tex ”Salvator” (frälsare). Traditionen säger att Dubbelbock bör namnges med ”..ator”. Efter lite klurande och diskuterande kom vi fram till Varator. En helt underbar öl att smutta på framför brasan eller i soffan. Helt enkelt bara njuta av smakerna. En riktigt trevlig öl.

Passar bra till

som sällskapsdryck eller till rätter av lamm- eller nötkött, eller till smakrika vegetariska rätter.

Ingredienser

Kornmalt och humle.

Karaktär

Beska

Fyllighet

Sötma

33 cl Starköl Klass III
Alkoholhalt: 8,2 vol.%

Systembolagets artikelnr: 35606

Back To Top
CONTACT US
221, Mount Olimpus, Rheasilvia, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy
+1 (999) 999-99-99
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3Lmdvb2dsZS5jb20vbWFwcy9lbWJlZD9wYj0hMW0xOCExbTEyITFtMyExZDYwNDQuMjc1NjM3NDU2ODA1ITJkLTczLjk4MzQ2MzY4MzI1MjA0ITNkNDAuNzU4OTkzNDExNDc4NTMhMm0zITFmMCEyZjAhM2YwITNtMiExaTEwMjQhMmk3NjghNGYxMy4xITNtMyExbTIhMXMweDAlM0EweDU1MTk0ZWM1YTFhZTA3MmUhMnNUaW1lcytTcXVhcmUhNWUwITNtMiExc2VuITJzITR2MTM5MjkwMTMxODQ2MSIgd2lkdGg9IjEwMCUiIGhlaWdodD0iMTAwJSIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6MCI+PC9pZnJhbWU+
Thank You. We will contact you as soon as possible.