Om oss

 

Bryggeri med lokal förankring

Vi på Helsingborgs Bryggeri sa redan från början att vi ville brygga gott öl med stort hjärta. Det handlar om att arbeta med de bästa råvarorna, förädla dem med respekt och behålla den starka förankringen i Skånsk bryggarkultur.

Det gamla Helsingborgs Bryggeri hade en lång och gedigen historia mellan 1850 och 1967. 2010 startades det upp igen av två ölentusiaster och vi gör allt för att föra den goda traditionen vidare. Entusiasmen delar vi med 200 andelsägare. Verksamheten finns i en historisk tegelbyggnad från 1880, bara ett stenkast från det ursprungliga Helsingborgs Bryggeri. Här har vi en modern bryggerianläggning med maltkross, bryggarrum, lagertankar, tappning, etikettering och konferensrum/ölprovningsrum. Vi var Nordvästskånes första mikrobryggeri och den lokala förankringen är och förblir en viktig del i bryggeriets identitet.

Fina råvaror, hantverksskicklighet och precision

Att brygga ett gott öl handlar lika mycket om att välja rätt malt och humle som att hitta en bryggare med känsla för varje ölsorts särskilda karaktär. Vi är stolta och glada över att ha samlat genuint skånskt hantverkskunnande som dessutom besitter en tro på det goda i livet. Och ett stort hjärta. Våra ölsorter konkurrerar om kunder som föredrar ett kvalitativt och spännande sortiment framför ett lågt pris.

Vårt första öl – Helsingborgs Lager – blev utsedd till ”Bästa ljusa Lager 2011” på Gothenburg Beer Festival i september 2011.

 11