skip to Main Content

Nytt decennium och 2020 är här. Det är något uppfriskande med ett nytt år. När det gäller 2019 så kan vi sammanfatta det med att det varit händelserikt.
Vi är glada och stolta över att många uppskattar det öl som vi producerar.
Vi märker också att efterfrågan för våra ölsorter hos våra lokala krögare och på Systembolaget ökar. Vi har även ökat antalet fatölskunder, vilket är oerhört glädjande.
Ditt stöd och köp av Bryggeriets produkter är väldigt viktigt och har stor betydelse för Bryggeriets överlevnad. Ett stort tack till dig som väljer öl från Helsingborgs Bryggeri.

Vad har hänt under 2019?
Under året har vi lanserat två nyheter: Maries Ekolager och Helsingborgs New Skåne IPA.
Vi lanserade även vår påsköl: Den fula ankungen.
Bryggeriets Must fick i år en uppfräschad etikett och vi ändrade namnet till Helsingborgs Must.

Vi firade Helsingborgs Bryggeri 8 år av ölbryggning med en jubileumsfest. Det blev en lyckad dag med bra jubileumsväder, mycket folk samt trevlig underhållning.

I stort sett varje lördag under året har vi genomfört bryggerivisningar med tillhörande ölprovning. Vi är stolta över att visa vårt Bryggeri och vid dessa visningar får vi härlig respons.

Vi har deltagit vid mässor och andra tillställningar (många av dem tillsammans med vårt dotterbolag Lilla Spritfabriken) tex:
– Malmö Öl & Whiskyfestival.
– Helsingborgs Dryckesmässa.
– Mat & Dryckesmässa på Orangeriet.
– Rock på sundet ombord på färjan Tycho Brahe, som trafikerar Helsingborg-Helsingör.
– Nelly’s AW. Kockarna lagade mexikanskt medan Helsingborgs Bryggeri var på plats i baren.
– Folk Mat & Möten i Malmö invigde sin sommarterass och vi där.
– Öl- och spritprovning på Lagmarks Hörna.
– Brewskival 2019.
– Per i Viken Chark AB Extravaganza – Nordvästskånes nya familjära mat- och dryckesfestival.
– Jul i hallen, ForSea (tidigare Scandlines) terminalen i Helsingör.
– Den Goda Julen på Blå hallen i Höganäs.

Vi utökade vårt samarbete med ForSea genom att brygga HIF-Lager och HIF-Pale Ale (alkoholfri öl). Båda med anknytning till Helsingborgs IF och där ForSea sponsrade med en summa per såld flaska.

Diskussioner har förts kring vår grafiska profil. Allt i syfte att skapa en enhetlighet och tydligare linje. Vi ändrade några av våra etiketter och över tid kommer en del av våra öletiketter att få nytt utseende, men innehållet är exakt samma. Vi vill med de nya etiketterna synliggöra samt tydliggöra att vår öl kommer från Helsingborgs Bryggeri.

I Oxhallen har vi arrangerat ett antal Oktoberfester, som varit omtyckta och välbesökta. Dessutom har Bergateatern spelat komedin “Rakt Ner I Fickan” i Oxhallen.

Vi fortsatte fram till strax efter sommaren med vår After Brew varje onsdag på Bryggeriet.

Vi har dessutom arrangerat fyra ölklubbsträffar. Det är vår bryggmästare Peter Nilsson som håller i dessa träffar och de har varit uppskattade.

Året som vi nu lägger bakom oss bekräftar framför allt att vi är ett bryggeri med mycket hjärta. Det finns väldigt många mikrobryggerier och därför är det med stolthet som vi kan säga att vi aldrig gjort så bra öl som vi gör nu. Vi fokuserar på fina råvaror och hantverksskicklighet. Kvalitén på våra produkter är både efterfrågad och uppskattad. Den lokala förankringen är en viktig del för Bryggeriet.
Nu ser vi framemot 2020 tillsammans med dig.

Back To Top
CONTACT US
221, Mount Olimpus, Rheasilvia, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy
+1 (999) 999-99-99
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3Lmdvb2dsZS5jb20vbWFwcy9lbWJlZD9wYj0hMW0xOCExbTEyITFtMyExZDYwNDQuMjc1NjM3NDU2ODA1ITJkLTczLjk4MzQ2MzY4MzI1MjA0ITNkNDAuNzU4OTkzNDExNDc4NTMhMm0zITFmMCEyZjAhM2YwITNtMiExaTEwMjQhMmk3NjghNGYxMy4xITNtMyExbTIhMXMweDAlM0EweDU1MTk0ZWM1YTFhZTA3MmUhMnNUaW1lcytTcXVhcmUhNWUwITNtMiExc2VuITJzITR2MTM5MjkwMTMxODQ2MSIgd2lkdGg9IjEwMCUiIGhlaWdodD0iMTAwJSIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6MCI+PC9pZnJhbWU+
Thank You. We will contact you as soon as possible.