Midvinter
2011
Helsingborgs Midvinter är ett engelskt överjäst öl, bryggt på noggrant utvalda råvaror som utgör basen för ölets karaktär. Helsingborgs Midvinter bjuder på en fruktig upplevelse med tydlig beska – helt enkelt ett välsmakande öl med låg alkoholhalt.
Helsingborgs Midvinter är en hyllning till alla som jobbat på gamla Helsingborgs Bryggeri.
Bara ett par veckor efter ”Yrväderstisdan” 1850 drev ännu ett oväder in över stan. Snön föll oavbrutet under flera dagar och bara ett fåtal frivilliga vågade sig ut på gatorna för att hjälpa de olycksaliga som inte orkade gå genom stormvindarna.
En kväll slog Hafström och Wennerberg upp dörren till bryggeriets lager i Kärnans källare. Där tände man värmebrasor och bjöd de frivilliga hjälparbetarna på öl innan de åt och begav sig ner på stan.
Än idag kan man se spår efter den igenmurade porten i Kärnans östra fasad.
Passar bra till
lammrätter och husmanskost, varför inte en klassisk Biff Rydberg.
Rekommenderad temperatur: 10-12°C
Ingredienser
Malt, humle, vatten och jäst.
Karaktär
Beska
Fyllighet
Sötma

33 cl Folköl Klass II
Alkoholhalt: 2,8 vol.%
Fråga efter Midvinter hos din lokala handlare eller på din favoritkrog. Finns även att köpa i Oxhallen, Helsingborg.