Vårt öl

Vårt

öl

Fina råvaror, hantverksskicklighet och precision

Att brygga ett gott öl handlar lika mycket om att välja rätt malt och humle som att hitta en bryggare med känsla för varje ölsorts särskilda karaktär. Vi är stolta och glada över att ha samlat genuint skånskt hantverkskunnande som dessutom besitter en tro på det goda i livet. Och ett stort hjärta. Våra ölsorter konkurrerar om kunder som föredrar ett kvalitativt och spännande sortiment framför ett lågt pris.

Vårt första öl – Helsingborgs Lager – blev utsedd till ”Bästa ljusa Lager 2011” på Gothenburg Beer Festival i september 2011.

Bryggare Peter Nilsson och vår gästbryggare David Jones (t.v.).

Våra

ölsorter

VÅRA ÖLSORTER
Ett antal av våra ölsorter finns alltid i vårt ordinarie sortiment.
Strandhäng, oktoberfest eller after ski. Då producerar vi vår säsongsöl. Det finns alltid en anledning till att fira.
Ibland händer det att vi tar fram ett öl som sticker ut lite från mängden. Då blir det dags att producera specialöl.
Specialölen är ett resultat av våra experiment med tillfälliga bryggningar.

Vårt folköl är lika välsmakande som övriga sorter, men med mindre alkohol.

PRODUKTINFORMATION
Produktinformation om vårt sortiment finns samlat i vår shop. Klicka här och du kommer till bryggeriets shop.

Här finns

Vårt öl

Helsingborgs_Bryggeri_Summer_Har_finns_vi

Våra aktuella sorter finns att köpa på Systembolaget samt även på ett antal restauranger och pubar.
Se vilka av våra ölsorter som finns på Systembolaget

Fråga efter vårt öl när du besöker någon restaurang/pub eller cateringfirma. Om de inte redan har det i sitt sortiment, kan de beställa från oss.

Fatölsanläggning

Hyr en

fatölsanläggning

 

Frågar man ölentusiaster svarar de flesta att fatöl är den ideala ölen. Genom rätt hantering får man ett mjukt, tjockt skum för bästa smak. Därför erbjuder vi nu uthyrning av fatölsanläggning till såväl företag som privatpersoner.

Storlek: 20 liter keykegs
Pris: 1000:-
Hämtning: fredag
Lämning: måndag
Hämtas och lämnas på Helsingborgs bryggeri. Cindersgatan 4, Helsingborg
Beställning: Beställ i god tid i förväg.

För övriga frågor och bokning maila order@helsingborgsbryggeri.se
eller ring 072-715 18 50.

Så serverar du det perfekta glaset fatöl

En rätt upphälld fatöl har en rejäl, kompakt skumkrona från glasets kröning upp till kanten, gärna rågat. Höjden på skumkronan varierar beroende på ölsorten, men bör vara från 2 cm. Skummet gör att smakerna framträder tydligare, därför har det en viktig roll inte bara visuellt.

Nedan följer en guide!

5-öl-630x318

 

 

Fatöl_2

 

Steg 1 – Använd ett rent ölglas som endast är avsedd för öl. Mjölk, kaffe och söta drycker lämnar avlagringar som kan påverka ölets smak och utseende.

Steg 2 –Håll glaset lutat och häll i ölet mitt i glaset, på ungefär en decimeters avstånd.

 

 

 

 

Steg 3 – När skummet närmar sig glasets kant rätar du upp glaset och fyller upp till kanten.

Steg 4 – Din perfekta fatöl är redo för servering!

 

Fatöl_5

Genom att fälla det svarta handtaget bak kommer istället endast skum ut. Reglage av hastighet görs på sidan av handtaget. Vrid ner för snabbare hastighet.

 

Fatöl_7

Vid leverans är keykegen förseglad med ett vitt lock som visar att den är obruten. Detta drar du enkelt av innan du kopplar keykegen med fatölsanläggningen.

Steg 1 – Dra ut handtaget i pilens riktning för att sedan fälla det uppåt och motsols. Lyft av fatkopplingen från det gamla fatet och koppa in det nya. Var noga med att kopplingen hamnar rätt.
Steg 2 – Vrid handtaget medsols, drag ut i pilens riktning och tryck ned. KLART!

För tydlig video besök Keykegs hemsida

 

 

Fatöl_10

OBS!
Det är viktigt att man sparar den medföljande röda plastpoletten då denna används för att reducera trycket när Keykeg:en är tom. Man tar då bort kopplingen till Keykeg:en och fäster poletten. Sedan vrider man om och trycket har därmed reducerats. Fatet är nu ofarligt och kan skrynklas ihop för att sedan källsorteras.

 

Miljö & säkerhet

Keykegs har en innerpåsen som är gjord av laminerad aliminium vilket garanterar att ölen inte kommer i kontakt med drivmedlet. Påsen är tillverkad i en ren lokal och har ingen påverkan på ölets utseende eller smak. Keykegs passar alla tappningssystem som finns på dagens marknad. De är väldigt stöttåliga och tester har visat att en full Keykeg klarar av ett fall på 1,5 meter. Dock är det ändå viktigt att man undviker skada då den är under tryck.

Keykegs har en två-väggs design vilket innebär att om den yttersta väggen blir skadad, skyddar den innersta väggen innerpåsen. Det rekommenderas att man håller Keykegs kyld för att undvika högt tryck. Då ölen inte är i kontakt med drivmedlet kan Keykegs drivas med en luftkompressor. Detta tillvägagångssätt är ekonomisk och gör att det släpps ut mindre co2 ,vilket ökar säkerheten kring hanteringen. Keykegs är även mer miljövänliga än stålfat då de väger mindre och inte kräver att man returnerar dem långa sträckor. Istället återvinner man dem till nya Keykegs. Detta har gjort att transport med lastbil, tåg och båt minskat med 60%. Dessutom slipper man använda mängder av vatten och kemikalier för att tvätta rent dem.

För bokning ring 072-715 18 50

 

 

 

På den här webbplatsen förekommer det information om alkoholhaltiga drycker. Du behöver ha fyllt 20 år för att besöka den.
Är du över 20 år?
Helsingborgs Bryggeri
CONTACT US
221, Mount Olimpus, Rheasilvia, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy
+1 (999) 999-99-99
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3Lmdvb2dsZS5jb20vbWFwcy9lbWJlZD9wYj0hMW0xOCExbTEyITFtMyExZDYwNDQuMjc1NjM3NDU2ODA1ITJkLTczLjk4MzQ2MzY4MzI1MjA0ITNkNDAuNzU4OTkzNDExNDc4NTMhMm0zITFmMCEyZjAhM2YwITNtMiExaTEwMjQhMmk3NjghNGYxMy4xITNtMyExbTIhMXMweDAlM0EweDU1MTk0ZWM1YTFhZTA3MmUhMnNUaW1lcytTcXVhcmUhNWUwITNtMiExc2VuITJzITR2MTM5MjkwMTMxODQ2MSIgd2lkdGg9IjEwMCUiIGhlaWdodD0iMTAwJSIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6MCI+PC9pZnJhbWU+
Thank You. We will contact you as soon as possible.